Μπαλέτο

Το τμήμα Μπαλέτου λειτουργεί υπό την ευθύνη της κ. Χλόης Μενοίκου Σταύρου με απόλυτη επιτυχία από το 1994. Έκτοτε η σχολή μέσω της συνεργασίας των τμημάτων Μπαλέτου, Μοντέρνου και Σύγχρονου χορού, έχει παρουσιάσει με επιτυχία πολλές παραστάσεις, εκδηλώσεις για στήριξη κοινωφελών σκοπών καθώς και άλλες δραστηριότητες με συμμετοχή όλων των μαθητών της.

Ακολουθείται το παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύστημα Μπαλέτου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (Royal Academy of Dance), καθώς επίσης στη σχολή διοργανώνονται κάθε χρόνο εξετάσεις του RAD. Μαθητές της σχολής διακρίνονται και διαπρέπουν σε εξετάσεις, ακροάσεις και παραστάσεις Μπαλέτου και φοιτούν σε διάσημες επαγγελματικές σχολές του εξωτερικού.

Οφέλη από το Μπαλέτο:

Μειώνει το άγχος: Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκτόνωση από την πίεση της ημέρας μέσα από τη δημιουργική δραστηριότητα του χορού. Εστιάζοντας σε ένα μάθημα μπαλέτου με τη μουσική η προσοχή των παιδιών επικεντρώνεται στη σωστή εκτέλεση των βημάτων. Αυτό βοηθάει να απαλλαγούν από πολλές σκέψεις και από το άγχος της καθημερινότητας. Η κίνηση του σώματος με τον χαλαρωτικό ήχο της μουσικής αποτελεί επίσης μια μορφή χαλάρωσης και διεξόδου από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Βοηθάει να αποκτήσουν οι χορευτές γυμνασμένους μύες και καλή φυσική κατάσταση: Το μπαλέτο είναι ένας πολύ καλός τρόπος απόκτησης καλής φυσικής κατάστασης. Αν κάτι δεδομένα θα αποκτήσει το κοριτσάκι σας από το μπαλέτο είναι χάρη στις κινήσεις της και ευλυγισία, αφού άλλωστε αυτή είναι και η κεντρική φιλοσοφία του μπαλέτου. Βοηθάει επίσης να στέκεται σωστά το σώμα στην καθημερινότητα.

Είναι ένας κάλος τρόπος για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας: Το μπαλέτο είναι μια τέχνη μέσω της οποίας οι χορευτές μπορούν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους μέσα από τις εκφράσεις και τις χαριτωμένες κινήσεις. H επιδέξια εκτέλεση των βημάτων χορού υπό τον ήχο της μουσικής είναι ένας τρόπος συναισθηματικής έκφρασης. Επίσης αναπτύσσεται η αγάπη για τη δημιουργία, την καλαισθησία, και την αρμονία.

Τονώνει την εμπιστοσύνη: Μια σημαντική παράμετρος του χορού και γενικά των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων είναι η παρουσίαση μπροστά από κοινό. Ο χορός μπροστά σε κοινό, η δυνατότητα εκτέλεσης βημάτων χορού και κινήσεων με χάρη μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους και τις ικανότητες τους να πετύχουν τους στόχους τους. Όσα περισσότερα εμπειρία αποκτούν οι χορευτές επί σκηνής, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αποκτούν.

Προσφέρει ευελιξία και δύναμη στο σώμα: Ο κλασικός χορός συνδέεται με αυξημένη αντοχή και ευελιξία στο σώμα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του.

Τμήματα για παιδιά από 3 χρονών και άνω, καθώς και για ενήλικες.

Close Menu