ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το Ωδείο Αρχαγγέλου ιδρύθηκε το 1994 από την Γεωργία Θουκυδίδου, η οποία διατηρεί έκτοτε την γενική διεύθυνση. Το Ωδείο λειτουργεί στη Λευκωσία σε νέο οίκημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο διαθέτει άνετες αίθουσες διδασκαλίας και μεγάλη αίθουσα συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Από το Φεβρουάριο του 2020 το τμήμα Μουσικής, όπως και τα Τμήματα Χορού και Μουσικού Θεάτρου έχουν τεθεί κάτω από μία νέα, ενιαία ονομασία, το Future Academy of Arts.

Σκοπός του Future Academy of Arts είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη μουσικοχορευτική μόρφωση, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία και αφοσίωση στην εκπαίδευση των σπουδαστών. 

Στη σχολή (Ωδείο) διδάσκονται ένα ευρύ φάσμα κλασικών και μοντέρνων οργάνων, μαθήματα Θεωρίας καθώς και Μουσική Προπαιδεία. Όλα τα μαθήματα διδάσκονται από προσοντούχους καθηγητές σε άνετες αίθουσες ειδικά εξοπλισμένες για το σκοπό αυτό, με γνώμονα πάντα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής εκπαίδευσης.  

Είναι πεποίθησή μας ότι η μουσική εκπαίδευση απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών ενώ παράλληλα αναγνωρίζουμε ότι ο κάθε σπουδαστής έχει τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες, γι’ αυτό και φροντίζουμε να προσαρμόζουμε το μάθημα στις απαιτήσεις του κάθε σπουδαστή. Στο Ωδείο μας πρωταρχικός μας στόχος είναι το μάθημα να είναι μια ωραία, άνετη και ευχάριστη εμπειρία για το σπουδαστή, όπου θα τον εφοδιάσει με τις μουσικές γνώσεις και θα τον βοηθήσει να φθάσει στο μουσικό επίπεδο που αυτός επιθυμεί.  

Ο σπουδαστής σύντομα διαπιστώνει ότι γίνεται μέλος σε μια μεγάλη οικογένεια όπου η αγάπη και το πάθος για τη μουσική είναι διάχυτα, ενώ η συνεργασία, η κατανόηση και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι τα συστατικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Σημαντικό επιπρόσθετο όφελος των σπουδαστών μας είναι ότι όλοι έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν στις εκπαιδευτικές συναυλίες που διοργανώνει το Ωδείο σε τακτική βάση, καθώς επίσης και στις επίσημες εκδηλώσεις και παραστάσεις του Ωδείου. 

Δίδονται επίσης κάθε χρόνο υποτροφίες για σπουδές μουσικής και χορού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Kαλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Αραβίδης – Μαέστρος (Βιογραφικό)

1) Κλασική Μουσική:

Από ιδρύσεως της Σχολής μας, το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος κλασικής μουσικής είναι καταρτισμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το Ελληνικό Κράτος (Νομοθεσία ΦΕΚ 229/Α/57). 

Οι Ελληνικές εξετάσεις διεξάγονται στη Σχολή μας ενώπιον εξεταστικής επιτροπής με πρόεδρο τον καλλιτεχνικό μας διευθυντή, κ. Γιώργο Αραβίδη, αρχιμουσικό και μαέστρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθηνών.

Μέσα από τις ακαδημαϊκές μας συνεργασίες με Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές μας να αποκτήσουν Πτυχίο ή Δίπλωμα Μουσικού Οργάνου ή Ανωτέρων Θεωρητικών, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επίσης προσφέρεται το Βρετανικό Πρόγραμμα Κλασικής Κατεύθυνσης του ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music) και του Trinity College London.  Οι αντίστοιχες εξετάσεις γίνονται στο χώρο της Σχολή μας αποκλειστικά από Βρετανούς εξεταστές.

Προετοιμασία για ακροάσεις εισδοχής στα μουσικά τμήματα πανεπιστημίων σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό.

2) Σύγχρονη Μουσική:

Το πρόγραμμα σπουδών Σύγχρονης Μουσικής της Σχολής μας, παρέχει τίτλους σπουδών (Πτυχίο και Δίπλωμα), απαιτούμενα για επαγγελματική ενασχόληση / διδασκαλία σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές.

H συνεχής αναβάθμιση και εξέλιξη του τμήματος Σύγχρονης Μουσικής της Σχολής μας έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο αριθμό σπουδαστών που διαπρέπουν σε Κύπρο και εξωτερικό. Επίσης απόφοιτοι του τμήματος έχουν γίνει δεκτοί με υποτροφία σε φημισμένα πανεπιστήμια ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένου και του Berklee College of Music (Boston, USA). 

Επίσης προσφέρεται το Βρετανικό Πρόγραμμα Μοντέρνας Κατεύθυνσης του Rockschool και του Trinity Rock & Pop. Οι αντίστοιχες εξετάσεις γίνονται στο χώρο της Σχολή μας αποκλειστικά από Βρετανούς εξεταστές.

Προετοιμασία για ακροάσεις εισδοχής στα μουσικά τμήματα πανεπιστημίων σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό.

3) Παραδοσιακή – Λαϊκή Μουσική:

Στο Παραδοσιακό – Λαϊκό τμήμα διενεργούνται Ελληνικές Εξετάσεις για απόκτηση σχετικών τίτλων, ενώπιων επιτροπής με Διπλωματούχους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της Παραδοσιακής – Λαϊκής Μουσικής.

Το Πτυχίο και Δίπλωμα της Παραδοσιακής – Λαϊκής μουσικής είναι απαιτούμενα για επαγγελματική ενασχόληση / διδασκαλία με το είδος αυτής της μουσικής.

Προετοιμασία για ακροάσεις εισδοχής στα μουσικά τμήματα πανεπιστημίων σε Κύπρο και Ελλάδα.

4) Βυζαντινή Μουσική:

Στη Βυζαντινή Μουσική ακολουθείται το αναλυτικό πρόγραμμα των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής της Ελλάδας όπως καθορίζεται από το σχετικό Κανονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού. Διενεργούνται εξετάσεις για απόκτηση Πτυχίου και Διπλώματος ενώπιων εξεταστικής επιτροπής με Διπλωματούχους καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής και χορηγούνται σχετικοί τίτλοι.

Δυνατότητα έκδοσης τίτλων Πτυχίου και Διπλώματος πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

5) Μουσική Προπαιδεία:

Το μάθημα της μουσικής προπαιδείας προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις πρώτες μουσικές τους δεξιότητες και να αναπτυχθούν πνευματικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, μέσα από το μουσικό παιχνίδι. Επίσης δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά για καλλιέργεια της δημιουργικότητας, φαντασίας, ομαδικότητας, πειθαρχίας, αυτοπεποίθησης, καθώς και ενίσχυσης της μνήμης τους.

Η εκμάθηση των δεξιοτήτων γίνεται μέσα από μουσικά παιχνίδια και παραμύθια, μουσική ακρόαση και κίνηση, πειραματισμούς με τον ήχο και εκτέλεση ρυθμικών και μελωδικών οργάνων.

6) Ερασιτεχνική κατεύθυνση:

Ιδανική για όσους σπουδαστές επιθυμούν να ακολουθήσουν ελεύθερο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις δικές τους προτιμήσεις και ανάγκες, χωρίς προετοιμασία για εξετάσεις.

Δυνατότητα συμμετοχής στις τακτικές μικρές και μεγάλες συναυλίες της Σχολής μας.

Για το «ΓΚΑΛΕΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» πατήστε πιο κάτω.

Close Menu