Language flag for

Select your language

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι εξετάσεις διεξάγονται στη Σχολή μας ενώπιον εξεταστικής επιτροπής με πρόεδρο τον καλλιτεχνικό μας διευθυντή, κ. Γιώργο Αραβίδη, αρχιμουσικό και μαέστρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθηνών. Το πρόγραμμα και οι απαιτήσεις των εξετάσεων του τμήματος κλασικής μουσικής είναι καταρτισμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το Ελληνικό Κράτος. Με το πέρας των εξετάσεων, οι σπουδαστές αποκτούν δίπλωμα πιστοποίησης επιτυχίας του αντίστοιχου επιπέδου σπουδών που φτάνει μέχρι το Πτυχίο και το Δίπλωμα.

Στα Εκπαιδευτικά οφέλη των εξετάσεων, συμπεριλαμβάνεται ότι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής είναι ο ίδιος κάθε χρονιά, δίνοντας έτσι την δυνατότητα παρακολούθησης κατ’ ιδίαν της εξέλιξης και προόδου του κάθε σπουδαστή, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση και καλλιτεχνική ανέλιξη σε γερές βάσεις.

Τέλος, μέσα από τις ακαδημαϊκές μας συνεργασίες με Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές μας να αποκτήσουν Πτυχίο ή Δίπλωμα Κλασικού Μουσικού Οργάνου ή Ανωτέρων Θεωρητικών, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ROCKCHOOL

Η Σχολή μας προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία διεθνή πιστοποίηση στο όργανο της επιλογής τους, από το Βρετανικό εξεταστικό Ίδρυμα – Rockschool. Οι εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, στο χώρο της Σχολής μας.

Το RSL – Rockschool δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει, σε όσους έχουν επιλέξει τη σύγχρονη μουσική, τη δυνατότητα να πάρουν τον ίδιο τίτλο σπουδών που υπάρχει αντίστοιχα και για την κλασική μουσική.

Έτσι λοιπόν, η Rockschool παρέχει εξετάσεις στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, μπάσο, drums, μοντέρνο πιάνο και τραγούδι. Οι εξετάσεις γίνονται σε 8 επίπεδα (grades), ενώ μπορείτε να επιλέξετε επίσης μεταξύ 2 ειδών διπλωμάτων. Το Performance Diploma (δίπλωμα ερμηνείας) & το Teaching Diploma (δίπλωμα διδασκαλίας). Καθένα από τα δύο διπλώματα έχει δύο τύπους: Επιπέδου 4 & Επιπέδου 6, σύμφωνα με το NQF (National Qualification Framework). To Επίπεδο 4 είναι πιστοποιητικό Ανώτερης εκπαίδευσης, ισότιμο με τον 1ο χρόνο Bachelor, ενώ τo επίπεδο 6 είναι ισοδύναμο με πτυχίο Bachelor.

Η πιστοποίηση από το RSL – Rockschool προσφέρει UCAS Points, οι οποίοι είναι βαθμοί εισαγωγής σε πανεπιστήμια και κολέγια του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το grade 6 και πάνω δίνονται UCAS Points και η βαθμοδότηση αυτή κυμαίνεται σε μία κλίμακα ανάλογα με τα αποτελέσματα της εξέτασης του υποψηφίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.rslawards.com/

EΞΕΤΑΣΕΙΣ TRINITY

Tο Trinity College London είναι ένα κολλέγιο που διακρίνεται για τις κορυφαίες, διεθνείς κι αναγνωρισμένες εξετάσεις του. Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να βοηθούν τους μαθητές να εκπληρώσουν και να αναπτύξουν τα δικά τους ατομικά ταλέντα και ικανότητες.

Το Trinity εστιάζει στις τέχνες του θεάματος, όπως είναι η μουσική και το θέατρο, προσφέροντας μια βελτιωμένη επιλογή σε προγράμματα σπουδών. Η ανάπτυξη και λειτουργία σε 50 περίπου χώρες, του δίνει ένα πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Για αυτό άλλωστε το πρόγραμμα μουσικής που προσφέρει το Trinity College είναι εκτενές. Καλύπτει ένα φάσμα από σύγχρονη(contemporary), τζαζ(jazz), ποπ(pop), ροκ (rock) όσο και κλασική μουσική. Το πρόγραμμα εξετάσεων, τόσο στη μουσική όσο και στο θέατρο, είναι κλιμακωτό. Μπορεί ο μαθητής να αρχίσει από το πιο χαμηλό επίπεδο και να φτάσει μέχρι το δίπλωμα. Όλα αυτά τα επίπεδα εξετάσεων καλύπτουν τα προσόντα για εκτέλεση, διδασκαλία, θεωρία της μουσικής και είναι πιστοποιημένα από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι εξετάσεις  της Θεωρίας διεξάγονται δύο φορές το χρόνο (Νοέμβριο, Μάιο) όπως επίσης και της Πρακτικής (Ιούνιο, Φεβρουάριο). Οι δηλώσεις των μαθητών σας μπορούν να γίνονται απ’ ευθείας στη Σχολή μας.

Η πιστοποίηση από το Trinity προσφέρει UCAS Points, οι οποίοι είναι βαθμοί εισαγωγής σε πανεπιστήμια και κολέγια του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το grade 6 και πάνω δίνονται UCAS Points και η βαθμοδότηση αυτή κυμαίνεται σε μία κλίμακα ανάλογα με τα αποτελέσματα της εξέτασης του υποψηφίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.trinitycollege.com/

EΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΒRSM

Το ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music, δηλ. της Ένωσης Βασιλικών Μουσικών Ακαδημιών του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος οργανισμός μουσικής εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς εκδότες και ο κορυφαίος – παγκοσμίως – παροχέας μουσικών εξετάσεων, αξιολογώντας περισσότερους από 630.000 υποψήφιους σε 93 χώρες κάθε χρόνο.

Στόχος του ABRSM είναι να εμπνεύσει την επιτυχία στον τομέα της μουσικής. Σε συνεργασία με τα Βασιλικά Μουσικά Εκπαιδευτήρια τού Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέρει υψηλής ποιότητας μουσικές σπουδές σε όλο τον κόσμο. Δείχνει τον τρόπο, ώστε μαθητές και καθηγητές να χτίσουν τις μουσικές τους δεξιότητες και να πετύχουν τους στόχους τους, ενθαρρύνοντας την πρόοδό τους.

Τα ιδρύματα που εκπροσωπούνται από το ABRSM είναι τα εξής:

α) Η Βασιλική Ακαδημία Μουσικής (Royal Academy of Music) – Λονδίνο
β) Το Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής (Royal College of Music) – Λονδίνο
γ) Το Βασιλικό Βόρειο Κολλέγιο Μουσικής (Royal Northern College of Music) – Μάντσεστερ
δ) Το Βασιλικό Ωδείο τής Σκωτίας (Royal Conservatoire of Scotland) – Γλασκώβη


To πρόγραμμα του ABRSM είναι σχεδιασμένο σε 8 Grades (επίπεδα – τάξεις), για τα οποία δεν υπάρχει προκαθορισμένη διάρκεια σπουδών, αλλά μόνο προκαθορισμένη εξεταστέα ύλη από το διεθνές ρεπερτόριο.


Η πιστοποίηση από το ABRSM προσφέρει UCAS Points, οι οποίοι είναι βαθμοί εισαγωγής σε πανεπιστήμια και κολέγια του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το grade 6 και πάνω δίνονται UCAS Points και η βαθμοδότηση αυτή κυμαίνεται σε μία κλίμακα ανάλογα με τα αποτελέσματα της εξέτασης του υποψηφίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://cy.abrsm.org/en/