ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΟΥ

ΜΠΑΛΕΤΟ

“Learning ballet is wonderful for children even if they never become dancers. It is wonderful because it teaches discipline, grace, and manners.” – Anna Paskevska

Το τμήμα Μπαλέτου λειτουργεί υπό την ευθύνη της κ. Χλόης Μενοίκου Σταύρου από το 1994. Έκτοτε η σχολή μέσω της συνεργασίας των τμημάτων Μπαλέτου, Μοντέρνου και Σύγχρονου χορού, έχει παρουσιάσει με επιτυχία πολλές παραστάσεις, εκδηλώσεις για στήριξη κοινωφελών σκοπών καθώς και άλλες δραστηριότητες με συμμετοχή όλων των μαθητών της.

Ακολουθείται το παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύστημα Μπαλέτου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (Royal Academy of Dance), και στη Σχολή μας διεξάγονται κάθε χρόνο εξετάσεις του RAD. Μαθητές της σχολής διακρίνονται και διαπρέπουν σε εξετάσεις, ακροάσεις και παραστάσεις Μπαλέτου και φοιτούν σε διάσημες επαγγελματικές σχολές του εξωτερικού.

Οφέλη από το Μπαλέτο:

  • Βοηθά στην απόκτηση σωστής στάσης του σώματος, καθώς και βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
  • Τα παιδιά μέσα από το μάθημα μαθαίνουν την πειθαρχία, καθώς και την αυτοπειθαρχία.
  • Βοηθά τα παιδιά να απαλλαγούν από το άγχος της καθημερινότητας, μέσα από τη δημιουργική δραστηριότητα του χορού.
  • Η κίνηση του σώματος με τον χαλαρωτικό ήχο της μουσικής αποτελεί επίσης μια μορφή χαλάρωσης και διεξόδου από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
  • Είναι ένας κάλος τρόπος για έκφραση των συναισθημάτων. H επιδέξια εκτέλεση των βημάτων χορού υπό τον ήχο της μουσικής είναι ένας τρόπος συναισθηματικής έκφρασης. Επίσης αναπτύσσεται η αγάπη για τη δημιουργία, την καλαισθησία, και την αρμονία.
  • Τονώνει την αυτοπεποίθηση. Ο χορός σε παραστάσεις μπροστά σε κοινό, βοηθά στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης των σπουδαστών. Όση περισσότερη εμπειρία αποκτούν οι χορευτές επί σκηνής, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αποκτούν.
  • Προσφέρει ευελιξία και δύναμη στο σώμα: Ο κλασικός χορός συνδέεται με αυξημένη αντοχή και ευελιξία στο σώμα.

  • Τμήματα για παιδιά από 3 χρονών και άνω, καθώς και για ενήλικες.