ΤΜΗΜΑ

ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

“Climb every mountain, ford every stream, follow every rainbow till you find your dream.” (The Sound of Music)

Γνωρίστε την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου της Σχολής μας!

Τι είναι το Μουσικό Θέατρο;

Είναι ένα υπερθέαμα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τραγούδι, θέατρο και χορό, εκφράζοντας παράλληλα μια ιστορία με πολύ συναίσθημα και μαγικό αποτέλεσμα.

Το Musical Theatre είναι μια μοναδική μορφή τέχνης με πολλαπλά οφέλη:

  1. Καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, την πειθαρχία και την  αφοσίωση, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα της καλλιτεχνικής τους έκφρασης.
  2. Ενθαρρύνει τη συνεργασία, την επικοινωνίακαι την  ομαδικότητα γιατί είναι ζωντανό θέαμα.
  3. Μέσω της υπόδυσης διαφορετικών ρόλων, επιτρέπει στα παιδιά να κοιτάξουν μέσα τους αλλά και να μπουν στη θέση του άλλου (ενσυναίσθηση), τους δημιουργεί έντονα  συναισθήματα και τα παρακινεί να αφουγκραστούν τα σύγχρονα προβλήματα.
  4. Καλλιεργεί την κριτική σκέψη και διαπλάθει έναν ηθικόχαρακτήρα, γιατί το musical theatre ερμηνεύει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.
  5. Αναπτύσσει τη συγκέντρωση, γιατί συνδυάζει χορό, θέατρο και τραγούδι, βελτιώνοντας έτσι και τον  συντονισμό των παιδιών.
  6. Ψυχαγωγεί μέσω της μουσικής, του χορού και του τραγουδιού με ένα ποιοτικό τρόπο, κάνοντας τα παιδιά ευτυχισμένα.

Εξετάσεις Trinity College London

Το μάθημα του Musical Theatre είναι  εξεταζόμενο (προαιρετικά) είτε σε ατομικό, ή σε ομαδικό επίπεδο από το Trinity College London. Μέσω των εξετάσεων τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν UCAS points, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε ενδεχόμενες αιτήσεις σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.ucas.com

Τμήματα Μουσικού Θεάτρου 2019-20.

Όσοι μαθητές είναι γραμμένοι σε οποιοδήποτε άλλο όργανο, φωνητική ή τμήμα χορού της Σχολής, θα δικαιούνται μειωμένα δίδακτρα για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα τμήματα παρακαλώ επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικώς στο  70088812, είτε μέσω της ειδικά διαμορφωμένης φόρμας επικοινωνίας.